Melvin Jones

Melvin Jones s-a nascut pe 13 ianuarie 1879 in Fort Thomas, Arizona, fiul unui capitan in armata Statelor Unite. Ajuns în Chicago, Illinois, tânărul Melvin Jones devine asociat al unei firme de asigurari și în 1913 își deschide propria sa agentie.

Devine membru al “Business Circle”, un grup de oameni de afaceri locali și în scurt timp este ales secretar al organizației. Acest grup a fost unul din multele grupuri similare din America care, la momentul respectiv, se preocupau cu predilecție de promovarea intereselor de afaceri ale membrilor grupului.

Melvin Jones vede în capacitățile acestor bărbați o oportunitate istorică: “Ce s-ar întâmpla dacă, acesti oameni de succes, si-ar pune talentul, o parte din resursele și timpul lor, în serviciul dezvoltării comunitatilor lor?” Astfel, la invitatia lui, delegati de la mai multe astfel de cluburi s-au reunit la Chicago, pentru pregati terenul pentru înființarea unei astfel de organizatii.

Asociaţia Cluburilor LIONS cu sediul în Evansville, Indiana, condusă de Dr. W.P. Woods se afla printre grupurile invitate să se alăture acestei iniţiative. La data primei întâlniri, pe 7 iunie 1917 existau deja mai multe cluburi LIONS, câteva dintre ele fiind organizate încă din 1916. Aceste cluburi erau reminiscenţe ale unei “frăţii” acum defuncte, frăţie numită Ordinul Regal al Leilor.

Cei prezenți la acea întâlnire, au convenit să se reunească sub numele de LIONS, convocând totodată şi prima convenţie la Dallas, Texas. Treizeci şi şase de delegaţi, reprezentând 22 de cluburi din nouă state ale Americii au dat curs invitaţiei, adoptând cu această ocazie, denumirea de „Asociaţia Internaţională a Cluburilor LIONS” şi alegându-l pe W.P. Woods ca prim preşedinte.

Într-un mod cu totul remarcabil, dat fiind materialismul acelei perioade, atât obiectivele cât şi codul etic Lions i-au determinat pe “lei” să plaseze servirea comunităţii înaintea obţinerii oricărui profit personal şi să-şi menţină un înalt nivel etic şi moral.

Melvin Jones, pivotul şi fondatorul asociaţiei renunță la propria agentie de asigurare, pentru ca sa-și dedice integral timpul dezvoltării noii organizații. Sub conducerea sa, ca Secretar al Lions Clubs International a castigat prestigiul necesar pentru a atrage ca membrii oameni cu un deosebit spirit civic.

Melvin Jones – omul al carui cod personal: “Nu poti ajunge departe în viață, fără să faci ceva pentru cineva aflat la nevoie” a devenit un principiu de viață pentru milioane de oameni din toata lumea – a murit 1 iunie 1967, la vârsta de 82 de ani.

Înapoi